De Film

De Wilde Stad – ongeziene natuur

‘Als je van de natuur houdt, blijf dan in de stad wonen’ Marc Callewaert

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’ Johan Cruyff

De film De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief; dat van de onopgemerkte inwoners: de wilde dieren en planten van de stad.

De mens en de stad vormen het decor voor een verrassende stadse film die de dynamiek, snelheid, de kracht en de schoonheid van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien.

‘De stad is van haar bewoners’; denken de mensen, en daarbij hebben ze zichzelf voor ogen, met op zijn hoogst hun huisdieren erbij, de honden, de katten, de kanaries en de cavia’s van de stad.

Maar er zijn meer bewoners. Bewoners die niet echt of slechts als voorbijganger gezien worden door de mens. Bewoners die hun stad niet ervaren als een stad maar aantrekkelijk leefgebied. Die er nooit over nadenken maar voor wie de stad hun natuurlijke habitat is, net als voor de mens.

Het zijn de meeuwen, de ratten, de reigers, de bijen, insekten, bomen, planten en micro-organismen. Om er maar een paar te noemen, want er zijn oneindig veel meer bewoners, die allemaal hun eigen stuk stad bewonen alsof het van hen is.

De film De Wilde Stad toont de stad gezien door de ogen van die andere bewoners. Dit keer is het de mens die in beeld voorbij komt als een nauwelijks opgemerkt onderdeel in het decor of een tijdelijk onderwerp van belangstelling, in afwachting van wat achteloos achtergelaten wordt.

De film toont de stad in een andere dimensie, op een andere schaal, in een andere tijdsbeleving, namelijk in die van de onopgemerkte bewoners van de stad.

De film komt uit in de bioscoop in mei 2017

Volg ons op facebook.com/dewildestad